Actieve vakanties

Actieve vakanties

Actieve vakanties, inspannen wordt beloond met ontspanning

Wandelen, fietsen, klimmen, abseilen en raften. Heb je hier wel oren naar? Dan zijn actieve vakanties je op het lijf geschreven. Met misschien een dagje relaxen aan de kust tussendoor mocht je daar de rust voor vinden. Er worden veel verschillende actieve vakanties aangeboden. In eigen land, net over de grens en op andere continenten. Zo kun je kiezen voor een survival in de Ardennen of ga je liever naar Panama om te leren raften?

Advertenties van onze partners

Actief op de fiets

Op de fiets begeef je je tussen de plaatselijke bevolking en geniet je volop van de natuur. Er worden tal van fietsreizen aangeboden waarbij je bagage per auto vooruit reist naar je volgende slaapplaats. Zo geniet je van de vrijheid die de fiets biedt zonder zware ballast. De mogelijkheden zijn grenzeloos: wil je 16 dagen op verkenning door Vietnam of Noorwegen door op de mountainbike? Of voel je meer voor fietsen langs de olijfboomgaarden in Toscane of de tabakvelden in Cuba?

Actief aan de wandel

Wie bij wandelvakanties denkt aan rustig door stad en land sjokken heeft het mis. Je kunt je vakantie actiever maken door ruiger landschap te bewandelen. Moerassen, heuvels en lava maken van een rondje IJsland een pittige wandelvakantie. In Albanië laten ze je al snel 5 uur per dag lopen en de Kilimanjaro wordt bedwongen als je kiest voor een wandelvakantie in Tanzania. Dichterbij huis kunt u ook actief aan de wandel. Het ongerepte natuurgebied rondom Cilento in Italië is hier uitermate geschikt voor. Een wandelvakantie hoeft u niet alleen door te brengen, ga mee met Wandeleninitalie.nl, gezellig met vrienden of met een groep op pad. U kunt zo het gebied van de Apennijnen tot aan de kust ten Zuiden van Napels ontdekken door er al wandelend doorheen te trekken.

Actieve zeilvakanties

Niks bruinbakken op het dek met een cocktail in de hand. Als je een actieve zeilvakantie boekt moeten de zeilen zelf gehesen worden! Je kunt in eigen land te water gaan, maar als je graag kans maakt op zonnige dagen is het Caribisch gebied een beter idee. Of zeil je liever nabij Griekenland?

Wandelvakantie in Frankrijk

In Frankrijk is vooral de Auvergne de wandelregio bij uitstek. Op zo'n 7 uur rijden van Breda, voorbij de grote rivieren, waar het noordelijke klimaat plaats maakt voor het zuidelijke klimaat, daar begint de Auvergne met het departement Allier dat qua landschap een beetje op zuid-Limburg lijkt. De klims ontbreken daarom, dus ideaal voor een rustige wandelvakantie in Frankrijk. Maar bergen beklimmen kan ook in de Auvergne want na de Allier komt het departement Puy-de-Dôme, genoemd naar de gelijknamige vulkaan van 1465 meter hoog. En die hoge bergtoppen komen ook voor in de nog zuidelijker gelegen departementen Cantal en Haute-Loire.

Survival

In eigen land en zeker actief: de Belgische Ardennen zijn bij uitstek geschikt voor actieve vakanties. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld paardrijden, kanovaren, abseilen en klimmen. Of voel je meer voor paintballen, vlotten bouwen en boogschieten? Om veiligheid te waarborgen boek je bij een organisatie die werkt met deugdelijk materiaal en gediplomeerde instructeurs.

Expedities

Een sledehondenexpeditie mag misschien romantisch klinken, maar is verre van dat. Een expeditie houdt in dat er hard gewerkt moet worden! De weersomstandigheden zijn extreem en je leert hoe je de honden kan trainen. Trotseer je liever de hitte, dan kun je de Surinaamse jungle in. Ook een beklimming van de Nassauberg schrijf je dan op je naam.

Offerte actieve vakanties? Klik hier