Autovakanties

Autovakanties

Autovakanties

Een autovakantie biedt vele voordelen. Zo heeft u niets te maken met vetrektijden van vliegtuigen , bussen of treinen. U vertrekt met u eigen auto wanneer u dat wilt. U stopt om van iets moois te genieten ook wanneer u dat wilt.

Ook zit u niet vast aan een bepaalde route. Wanneer u naar Kroatie op autovakantie gaat kunt u helemaal zelf kiezen welke wegen u gaat nemen. Misschien baalt u wel van de snelwegen omdat daar helemaal niets te zien valt. U rijdt liever over stille wegen. Van dorp naar dorp. U ziet meer en geniet ook ongetwijfeld meer van uw autovakantie.

Advertenties van onze partners

Vrijheid

U heeft dus besloten om naar Kroatie op autovakantie te gaan. Samen met uw gezin heeft u al een mooi appartement gehuurd. Omdat u onderweg nog veel wilt zien besluit u op tijd te vertrekken. U vrouw en dochter willen koste wat kost merkkleding in Milaan kopen. Uw zoon wil graag dat mooie kasteel in het zuiden van Duitsland zien. Hij heeft er op school een spreekbeurt over gehouden. Allemaal liggen ze iets uit de route. Maar dat is niet erg. Daarom gaat u op autovakantie.

U gaat overal mee akkoord. De auto verkeert in prima staat en heeft net een grote onderhoudsbeurt gehad. Onderweg ziet u dat de benzinemeter maar langzaam daalt. Het verbruik valt reuze mee. U neuriet zachtjes mee met het gezoem van de motor. U geniet van u autovakantie.

Mobiel

Eenmaal aangekomen bij u appertement parkeert u de auto op de gereserveerde parkeerplaats. Op uw dooie gemakje pakt u alles uit. Tevreden drinkt u een sapje in de bar. Uw kinderen zijn al naar het strand en uw vrouw is aan het lezen. U besluit even de olie van de auto te controleren. Dan rijdt u naar een autowasserij.

U kinderen vertellen bij terugkomst van het strand over en mooi pretpark dat verderop in de bergen ligt. Je kan er alleen niet komen vertellen ze teleurgesteld. De bussen rijden niet omdat er al een paar dagen een staking is.

Stilletjes bent u aan het lachen. U kunt immers wel naar het pretpark omdat u op autovakantie bent. Onder het eten, ’s avonds, vertelt u trots dat het uitstapje morgen naar het pretpark gaat. U bent benieuwd hoe de auto het doet op de steile grindpaden die naar het pretpark gaan. Uw kinderen springen een gat in de lucht. U vrouw kust u. En u geniet ten volste van u autovakantie. Uw auto brengt u overal. U bent hartstikke mobiel en nergens van afhankelijk.

Oppassen

Netzoals bij elke vakantie zijn er bij een autovakantie ook zaken waarop u moet letten. Rijden kan erg vermoeiend zijn. En dat geldt des te meer op wegen die er anders uitzien dan in Belgie. Daarnaast moet u een goede autoverzekering afsluiten en heeft u op sommige wegen in het buitenland een snelwegvignet nodig.

Offerte autovakanties? Klik hier