Autoverhuur

Autoverhuur

Autoverhuur geeft je kilometers vrijheid

Omdat het strand toch wat verder blijkt te liggen dan de reisbrochure had beloofd. Of omdat je in alle vrijheid de mooiste plekjes van het land wilt bezoeken. Bijvoorbeeld tijdens een rondreis door immens grote landen als Amerika en Canada. En in vakantielanden waar wegen, openbaar vervoer en lokale chauffeurs niet geheel betrouwbaar lijken, kan autohuur uitkomst bieden.

Advertenties van onze partners

Waar let je op?

Autoverhuur bedrijven brengen diverse toeslagen, bijvoorbeeld voor reserveren en leeftijd in rekening. Dit kan het vergelijken van prijzen wat lastig maken. Ook verschillende verzekeringen worden doorberekend aan de klant. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van wat en wie er verzekerd zijn. Je wilt niet de rest van je leven betalen voor een ongeluk dat zich tijdens je vakantie heeft voorgedaan. Bekijk hoe hoog je eigen risicobedrag is en of inzittenden ook verzekerd zijn. Maak melding van alle personen die gedurende de vakantie de huurauto zullen besturen in verband met aansprakelijkheid. Controleer de huurauto goed en laat alle schades op papier vastleggen. Zo zorg je ervoor dat oude schades niet op jou verhaald kunnen worden.

Vooraf auto reserveren

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat er een auto klaarstaat nabij je vakantieadres, kun je vooraf een auto reserveren. Dit kan bijvoorbeeld direct tijdens het boeken van de totale vakantie bij het reisbureau. Maar ook online worden veelal boekingssystemen van autoverhuur bedrijven aangeboden op vakantiesites. Uiteraard staat het je geheel vrij om zelf een autoverhuur bedrijf te kiezen en via de telefoon of online een auto te reserveren.

Zo kies je een autoverhuur bedrijf

Grote, mondiale autoverhuur bedrijven hebben verhuurlocaties over de hele wereld. Je mag van deze ketens zeker kwaliteit in service en materieel verwachten. Voorbeelden zijn Budget, Alamo, Sixt, Avis en Hertz. Ze zijn over het algemeen duurder dan lokale verhuurbedrijven, maar je mag verwachten dat het wagenpark groot en prima onderhouden is. Om het ophalen en afleveren van de auto's te vergemakkelijken, bevinden deze bedrijven zich vaak vlakbij de luchthavens. Online kun je vooraf het aanbod en de voorwaarden bekijken. Je kunt desgewenst direct online een reservering maken. Het hotel of de hostess kunnen je helpen wanneer je op je vakantieadres besluit een auto te huren. Of je stapt zelf een lokaal autoverhuur bedrijf binnen.

Offerte autoverhuur? Klik hier