Backpacking

Backpacking

Backpacking

Je bent geslaagd voor de eindexamens en voor je wacht een lange zorgeloze vakantie. Je bent van plan om ver op vakantie te gaan. Daarna ga je immers werken of studeren. In werken voor je vakantie heb je nu geen zin. Je bent van mening dat studeren ook werken is. Er rest je niets dan een goedkope vakantie. Backpacking dus. Naar Azie en Australie zo heb je besloten. Azie is immers goedkoop en in Australie kun je makkelijk werk vinden.

Advertenties van onze partners

Rugzak

Backpacking is erg populair onder jonge mensen. Het kost weinig en is toch avontuurlijk. Vaak duurt het backpacking een paar maanden. Complete werelddelen worden afgereisd. En dat allemaal low budget, want backpacking is goedkoop reizen met een rugzak. Een goede rugzak is ook een van de balangrijkste dingen tijdens je backpack vakantie. Hier zit alles in wat je meeneemt. Zorg dus voor een goed slot en verlies je tas liever niet uit het oog wanneer je aan het reizen bent. De treinen in India zitten altijd afgeladen vol en soms worden de rugzakken van backpackers op het dak gelegd.

Avontuur

Wanneer je avontuur wilt dan moet je zeker gaan backpacking. Omdat je zoveel wilt zien moet er veel gereisd worden. En omdat je niet veel geld hebt moet alles goedkoop gebeuren. Vaak weet je ’s ochtends niet waar je ’s avonds gaat slapen. Maar het moet in ieder geval goedkoop zijn. De backpackers hotels bieden vaak een goede uitkomst. Zij zijn goedkoop en staan in de bekende reisgidsen. Een van die gidsen,de Lonely Planet, is bijvoorbeeld erg handig. Er staat veel informatie in die je tijdens het backpacking goed kan gebruiken.

Anders

Backpacking is totaal anders dan een normale vakantie. Ten eerste reis je veel en goedkoop. De meeste backpackers bezoeken geen drukke toeristische plaatsen zoals Benidorm of Lanzarote. Ook zul je veel andere backpackers tegenkomen. Soms ontmoet je iemand in de Thaise ambassade in Amsterdam. Dezelfde peroon zie je drie maanden later weer bij de Chinese ambassade in Bangkok. Backpackers bezoeken vaak dezelfde plaatsen. In feite vormen backpackers een lange sliert van reizigers die dezelfde route afleggen.

Ook zul je tijdens het backpacking eerder in contact komen met lokalen. Je reist immers niet in een toeristenbus maar in gewone bussen en treinen. Je eet op markten lokaal eten. Backpacking is heel veel meemaken en zien. Als het goed is leer je tijdens het backpacking erg veel. Ook door schade en schande overigens.

Populaire plaatsen

Azie en dan met name het zuidoosten , is al jaren erg populair onder backpackers. Landen zoals Thailand en Laos zijn nog vrij goedkoop. De mensen zijn vriendelijk en over het algemeen is het er veilig reizen. Erg in trek om te backpacking is zuid-oost Azie. Het werelddeel is nog niet zo duur en de mensen zijn er over het algemeen vriendelijk. Daarnaast is de cultuur van deze landen totaal anders. Bovendien zijn de Thaise stranden ongekend mooi en het eten meer dan voortreffelijk.

Offerte backpacking? Klik hier