Busreizen

Busreizen

Busreizen brengt rust en ontspanning

Veel mensen denken bij een busreis aan bejaarden die een dagje uit gaan terwijl ze onderweg allerlei onnodige spullen aangesmeerd krijgen. Of aan luidruchtige pubers die richting zon gaan. Maar een Busreizen is voor iedereen ideaal. Je komt uitgerust op je vakantieadres aan. Je hoeft niet alleen te reizen. Je hebt geen last van parkeerstress en loopt geen kans op verkeersboetes bij het bezoeken van wereldsteden.

Advertenties van onze partners

Waarom kiest men voor busreizen?

De redenen om te kiezen voor een busreis zijn divers en heel persoonlijk. Het kan prettig zijn om op Belgische reisleiding terug te kunnen vallen. Ook biedt de touringcar uitkomst als je zelf geen rijbewijs hebt of niet over een auto beschikt. Een busreis kan heel gezellig zijn en nieuwe vrienden opleveren. En je bent, ook in het buitenland, verzekerd van vervoer in veilige bussen en kundige chauffeurs.

Opstapplaatsen

Praktisch alle busreizen starten vanaf een zogeheten opstapplaats. Deze opstapplaatsen vind je verdeeld over het hele land. Je moet dus met eigen middelen bij de dichtstbijzijnde opstapplaats geraken. Sommige reisorganisaties bieden een taxiservice aan. De taxi brengt je dan tegen gereduceerd tarief van je huis naar de opstapplaats.

Stedentrips

Een onbekende stad bezoeken is vaak veel gemakkelijker per bus. De touringcar zet je bij de belangrijkste bezienswaardigheden gewoon voor de deur af. Je loopt niet vast in smalle straatjes en hoeft niet op zoek naar een parkeerplaats. Ook de weg vragen in een onbekende taal is niet nodig. Reisorganisaties bieden busreizen naar veel grote Europese steden. Omdat je vaak meerdere dagen in de stad verblijft, kun je zeker spreken van een busreis.

Jongerenreizen

Jongeren boeken een busreis die speciaal voor hen is samengesteld. De busreis zelf is dan al een feestelijke happening. De accommodaties liggen veelal dichtbij het strand en uitgaansgelegenheden. De jonge reisleiding kan prima meegaan in de uitgelaten stemming van jongeren die zonder ouders op vakantie gaan.

Vliegbusreis

Er bestaat geen kilometerlimiet voor busreizen. Ook door een oceaan laat de bus zich niet tegenhouden. Je reist simpelweg per vliegtuig naar je vakantiebestemming en stapt aldaar de touringcar in om de mooiste plekken te bezoeken. Zo ben je ook op afstand zeker van een veilige touringcar en een Belgische chauffeur.

Bustickets zonder accommodatie

Zon of sneeuw, ver weg of dichtbij, met busreizen kom je er. Er zijn ook reisorganisaties die losse bustickets verkopen. Je boekt zelf je accommodatie en reist er per bus naartoe.

Offerte busreizen? Klik hier