Campings

Campings

Campings, terug naar de natuur of met luxe?

De hele vakantie zonder tv en computer. De nacht doorbrengen in een slaapzak, de afwas in een emmertje doen. Met wc papier de camping over, op weg naar een toilet. Afzien, primitief en alle luxe opgegeven. Is dat hoe kamperen op een camping hoort te zijn? Nee, het is een keuze!

Advertenties van onze partners

Maak je keuze

Op veel campings kun je in een luxe stacaravan bivakkeren. Of zet je toch liever je eigen bungalowtent op? Of kies je voor een geheel ingericht exemplaar? Sommige toiletgebouwen zijn niet meer dan hun naam doet vermoeden. Maar vaak vind je er eveneens een sauna, whirlpool en zonnebank. Caravans bieden een eigen chemisch toilet. Kant-en-klare caravans en bungalowtenten hebben vaak de beschikking over een eigen tv. En mocht het weer niet meewerken, dan biedt de verwarming in de caravan en de straalkachel in de voortent uitkomst.

Specifieke doelgroepen

Kamperen kun je in eigen land en ver over de grens. Europa biedt een ruim en gevarieerd aanbod aan campings. Ze onderscheiden zich door de mate van luxe die er geboden wordt, maar ook door zich te richten op specifieke doelgroepen. Je kunt je tent opslaan bij de boer op het veld, kiezen voor een sprookjescamping of een camping voor naturisten. Er bestaan gezinscampings en plekken speciaal voor jongeren.

Campings geschikt voor gezinnen

Als gezin kan het aantrekkelijk zijn te kiezen voor een camping. Je leeft over het algemeen bijna de hele vakantie buiten en dat maakt contacten leggen er gemakkelijk. De auto is nog niet uitgepakt of de kinderen hebben al vriendjes gemaakt. Er zijn zwembaden en speeltuinen en animatieteams om ouders en kinderen te vermaken. Campings die zich als kindvriendelijk profileren hebben geen niveauverschillen op het terrein en water is afgeschermd.

Kampeermiddelen

Van iglotentje tot stacaravan, het aanbod op kampeergebied is groot en divers. Je hebt de keus om zelf kampeermiddelen te plaatsen (denk aan tent en caravan, maar ook vouwwagen of camper) of te kiezen voor materiaal van de campingbeheerder. Dan kun je na aankomst direct een gereedstaand kampeermiddel betrekken. Sommige campings bieden plaatsen voor één nacht wanneer je op doorreis bent.

Offerte campings? Klik hier