Citytrips

Citytrips

City trips

Er zijn nog veel steden die u graag wilt zien. Wanneer u een lijstje maakt ziet u Rome, Edinburg en Lissabon op uw lijstje staan.Helemaal bovenaan staat Kaapstad. Iedereen die er geweest is wil er weer naar toe. U dus ook.

Helaas heeft u maar een week de tijd. Het is precis genoeg voor een citytrip. U belt het reisbureau op, vraagt wat informatie en bent tevreden. Vijf mimuten later verlaat u uw huis om op weg te gaan naar het reisbureau. Een uurtje later is alles geregeld. Over twee weken gaat u naar Kaapstad.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

City trips zijn ideaal als korte en krachtige vakantie. In een paar dagen kunt een stad leren kennen. U bezoekt de meest mooie beziensaardigheden, eet in de aangeschreven restaurants en bezoekt de bekende clubs. Uw hotel staat midden in het centrum dus alles ligt dichtbij. U kunt te voet naar het museum dat u zo graag wilt zien. En met de metro naar het mooie stadspark is maar een korte trip.

De city trip dient ook een beetje als verkenningsreis voor u. Waarschijnlijk wilt u terug naar Kaapstad voor een langere periode. U kent dan de stad al en weet de weg. Dat heeft u tijdens u citytrip al geleerd. Daarnaast heeft leuke mensen ontmoet die u voor een volgende keer hebben uitgenodigd. Kaapstad is na een citytrip een beetje bekend terrein geworden.

Een city trip gaat bijna altijd naar steden die iets te bieden hebben op cultureel gebied. Een city trip naar Mol zult u niet zo snel aantreffen. Dat wil overigens niet zeggen dat u die niet kan maken. Een citytrip kunt u heel goed zonder reisbureau maken. U moet dan alles wel zelf doen en zult waarschijnlijk wat minder informatie mee krijgen.

Dichtbij

Vaak gaan city trips niet zo ver. De meesten beperken zich tot Europa. Dat komt omdat city trips nu eenmaal korte vakanties zijn. Vier dagen Madrid, drie dagen Londen en ga zo maar door. Natuurlijk kan Kaapstad ook. De reis is echter lang.

U kunt een city trip ook uitstekend gebruiken als een verkenningsreis. U wilt graag volgend jaar op vakantie naar Portugal maar wilt graag eerst even Lissabon bezoeken. Een korte citytrip is dan ideaal. Daarnaast zijn citytrips ook ideaal wanneer u bijvoorbeeld in Rome een opera wilt zien. U koopt een kaartje voor de opera maar boekt tegelijkertijd een city trip. U gaat behalve de opera ook het prachtige Rome zien met al haar historie.

Kort en krachtig

Vaak zijn de prijzen van citytrips ook niet zo hoog. De plaatsen liggen nooit zo ver weg en de trips duren maar een paar dagen. Soms wordt er ook erg gestunt met prijzen van citytrips.

En een city trip maakt u meestal omdat u al wat van de stad heeft gezien of gelezen. U wilt het alleen nog met eigen ogen zien en ervaren. De oude burcht in het midden van de stad. De botanische tuin net buiten het centrum of de dierentuin waar net een jonge ijsbeer is geboren.

En de rest van uw city trip wordt gebruikt om de stad te verkennen. U wilt immers volgend jaar weer terug naar Kaapstad. Maar dan voorlangere tijd.

Offerte citytrips? Klik hier