Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs, een wereld vol magie

Een magische wereld. Een plaats waar je je als volwassene weer onbeschaamd als een kind mag gedragen. Je kunt er varen, draaien, zweven en rijden. In Disneyland Parijs geniet je van de vele attracties, uitbundige parades, (teken)films, romantische sprookjes en wervelende shows. Disneyland Parijs is gelegen nabij Parijs, zo'n 30 kilometer ten oosten van deze hoofdstad. Het omvat Disneyland Park (een themapark), Walt Disney Studios Park, Disney Village (een uitgaans- en winkeldistrict), een zevental hotels en Disneyland Golf. In totaal biedt Disneyland Parijs je maar liefst 57 attracties!

Advertenties van onze partners

Disneyland Park

Het kasteel van Doornroosje is het centrale middelpunt van pretpark Disneyland Park. Het wordt omgeven door vijf verschillende gebieden die elk hun eigen thema hebben. Mainstreet USA is de hoofdstraat met winkels en restaurants. Volgens een vast rooster trekken er dagelijks parades door deze straat. Enorme praalwagens met decors en acteurs beelden bekende sprookjes en thema's van Disney tekenfilms uit. Het Wilde Westen staat centraal in Frontierland en in Discovery Land draait het allemaal om ruimtevaart en technologie. Zo vind je hier Space Mountain, een overdekte achtbaan. En help je Buzz Lightyear met laserschieten. In Adventureland loop je Indiana Jones en piraten tegen het lijf. In Fantasyland komen klassieke sprookjes op verschillende manieren tot leven. Verdwaal in het doolhof van Alice in Wonderland, vlieg langs de avonturen van Peter Pan en ontdek Pinocchio en Sneeuwwitje.

Walt Disney Studios Park

Het Walt Disney Studios Park is een gedeelte van Disneyland Parijs waar het thema film centraal staat. Het park is opgedeeld in vier verschillende werelden. Backlot biedt actie, waaronder een muzikale achtbaan en indrukwekkende stuntshow met auto's en motoren. De geschiedenis van tekenfilms wordt uitgelegd in Toon Studio. Ook kun je hier zelf figuren van Disney leren tekenen. In Frontlot bevindt zich een echte opnamestudio en in Production Courtyard waan je jezelf in een echte film. Een tram leidt je dwars door filmsets en je ervaart branden, explosies, een aardbeving en heftige regenval.

Blijf slapen in Disneyland Parijs

Met zes hotels en een bungalowpark biedt Disneyland Parijs volop de mogelijkheid om in stijl te blijven overnachten. Elke accommodatie is volgens zijn eigen thema opgezet en ingericht. Het Disneyland Hotel staat voor de deur van het park en heeft kamers met uitzicht op het park. Wie van stijl en luxe houdt haalt zijn hart op in Hotel New York. Newport Bay Club neemt zijn gasten mee terug in de tijd, naar New England van voor 1900. Hotel Cheyenne is geënt op het Oude Westen en de Nationale Parken van Amerika vormden de inspiratiebron voor Sequoia Lodge. Slapen tussen indianen doe je in Hotel Santa Fe. Op de Davy Crokett Ranch overnacht je in een blokhut. Hier is tevens een groot tropisch zwembad gelegen, geheel overdekt en geschikt voor elk seizoen.

Offerte disneyland parijs? Klik hier