Duiken

Duiken

Duiken

U heeft de Schelde en de Noordzee al te vaak gezien. Onder water is het er zwart en u ziet bijna geen hand voor ogen. Daar heeft u uw duikbrevet niet voor gehaald. U wilt wel eens duiken. Tropische vissen zien bijvoorbeeld. Of mooi koraal.

Advertenties van onze partners

Duiken is een speciale manier van vakantie vieren. Vaak worden er duikvakanties georganiseerd op erg mooie plekken. En dat geldt niet alleen voor de plaatsen onder water. Bekende duiklanden zoals Thailand en Egypte zijn ook boven de zeespiegel absoluut het bezoeken waard.

Resorts

Er zijn vele soorten duikvakanties. Er bestaat natuurlijk ook de mogelijk om gewoon zelf een duikschool op te zoeken en uw uitrusting aldaar te huren. U bent een ervaren duiker en weet wat u wel en niet kan.

Een duikresort is een zeer mooie optie wanneer u wilt duiken. Er komen steeds meer van dit soort plaatsen waar vooral veel duikvakanties worden georganiseerd. U kunt onder leiding van ervaren duikers, de mooiste plekken zien. En elke dag duikt u weer ergens anders.

De ervaring die deze resorts in huis hebben biedt veel voordelen. De eigenaren weten waar de mooie duikplekken zijn. Misschien gaat u de eerste dag wel naar koraal duiken. De tweede dag gaat u iets verderop muck-diven. Darnaast kunt u op de resorts ook uw duikuitrusting laten repareren. U hoeft niet naar de stad wanneer er iets niet goed werkt.

U kunt er dus altijd van verzekerd zijn dat de duikapparatuur perfect in orde is bij deze resorts. U hoeft zich wat dat betreft geen zorgen te maken tijdens uw duikvakantie. Het is een absoluut veilige plek.

Scholen

Maar een duivakantie kunt u ook houden wanneer u geen ervaren duiker bent. U kunt zelfs op duikvakantie gaan om het te leren. Er zijn voldoende duikscholen en wanneer u veel duikt kunt u soms in een paar dagen uw duikdiploma halen.

Let er bij het boeken van een duikcursus we lop of het diploma dat u krijgt uitgereikt wel geldig is in andere landen. U kunt bijvoorbeeld uw brevet krijgen in Thailand. Maar wanneer u het volgende jaar wilt gaan duiken in Egypte, krijgt u te horen dat uw diploma niet geldig is. Ze willen u hooguit een snorkel geven.

Genieten

Tijdens een duikvakantie bestaat er de mogelijkheid om werkelijk alleen maar te duiken. Vaak zit u dan op schepen die naar mooie duiklocaties varen. Het enige wat u doet is duiken. U bent alleen aan boord om te eten en wat uit te rusten.

Deze duikvakanties zijn voor de echte duikfanaten. Duikresorts bieden iets meer dan alleen maar duiken. U kunt er nog wat genieten van de omgeving en het landschap.

Hoe dan ook, voor mooi duiken moet u naar het buitenland. Belgie biedt gewoon te weinig wat dat betreft.

Offerte duiken? Klik hier