Excursiereizen

Excursiereizen

Excursiereizen

U vindt dat u een beetje een Praag-kenner bent. U hebt veel over de stad gelezen en gezien en spreekt zelfs een paar woordjes Tjechisch. Maar dit jaar wilt u de stad dus met eigen ogen zien. U gaat op excursiereis.

Advertenties van onze partners

Want wat is het geval. U wilt iets specifieks weten over de mooie Karlsbrug in de Gouden Stad. Een excursiereis is de perfecte oplossing voor mensen zoals u die tijdens hun vakantie iets willen opsteken. In het geval van Praag kan dat de geschiedenis van de stad betreffen. En in uw geval, de Karlsbrug.

Excursiereizen gaan naar vele plaatsen en plekken. U kunt het Zwarte Woud bezoeken en leren over de flora aldaar. U kunt historische steden in uw eigen Belgie aandoen om meer over de geschiedenis te weten te komen. Er zijn misschien wel net zoveel excursiereizen als er bezienswaardigheden zijn.

Gidsen

Wanneer u in de luxe bus vertrekt richting Praag vertelt de gids al honderduit over de stad. U kunt hem op geen enkele onwaarheid betrappen. De man is tenslotte Tsjech en weet alles van zijn geboortestad Praag.

Gidsen zij zo ongeveer het belangrijkste tijdens een excursiereis. Zij hebben tenslotte de know-how in huis en moeten u vertellen wat u wilt weten. Wie stellen de standbeelden op de Karlsbrug voor en wie heeft ze gebouwd. Wat is er nog meer bekend over het leven van de beeldhouwer.

Als het goed is worden dit soort vragen door de gidsen direct beantwoord. Misschien duurt het een paar dagen voordat u het antoord op uw vragen krijgt. Maar als er een goede gids aanwezig is gaat hij voor u op zoek om het juiste antoord te geven. U wilt tenslotte dinegn leren. Daarvoor bent u naar Praag gegaan. En de gids wil graag kwaliteit leveren.

Discotheken

Een excursiereis is echter niet een soort schoolvakantie waarbij er alleen maar saaie verhalen over standbeelden op de Karlsbrug worden verteld. Natuurlijk worden er veel excursies tijdens de vakantie naar musea en bezienswaardigheden gehouden. Maar u bent niets verplicht en heeft boevendien voldoende vrije tijd om ook dingen voor u zelf te ondernemen. Misschien heeft u wel gehoord over een waanzinnig hippe discotheek in Praag. U gaat daar naar toe en vertelt het de volgende dag de gids. Hij belooft om ook eens naar de discotheek te gaan. Het is tenslotte ook cultuur, zo zegt de man.

Stokbrood

Wilt u een stad of land leren kennen dan is de excursiereis dus de opossing voor u. Een excursiereis naar Cambodja houdt in dat u veel cultuur van het land gaat opsnuiven. Huiveren bij de Killing Fields en genieten van de Franse sfeer in de hoofdstad Pnom Phen. Wanneer u een stokbroodje aan de voet van een vastende Boedda eet en een koffie met melk besteld, duizelt het u een beetje. Dit is immers cultuur in het kwadraat.

Meer van het zelfde

Sommige mensen denken dat een excursiereis niet zoveel verschilt van een stedentrip of een rondreis door Spanje. Het is allemaal een beetje meer van hetzelfde. Het verschil wordt echter gemaakt door de gidsen en de informatie die u krijgt.

Wanneer u een stedentrip boekt is er geen gids aanwezig. U met de stad zelf ontdekken. Bij een rondreis door Spanje zit u naar uw gevoel net iets te vaak op het strand. Een excursiereis richt zich meer dan andere vakantie op de cultuur van een stad of land.

Offerte excursiereizen? Klik hier