Familievakanties

Familievakanties

Familievakantie, voor ieder wat wils

Op zoek naar de ideale familievakantie? Die bestaat niet, evenals het gemiddelde gezin niet bestaat. Het ene gezin wil de hele vakantie aan het strand doorbrengen, terwijl het andere gezin liever meer te weten wil komen over de plaatselijke cultuur. Sommige families genieten optimaal van een hotel met vijf sterren, terwijl anderen genoegen nemen met een luchtbed en slaapzak. Het belangrijkste is dat voor alle familieleden iets leuks is opgenomen in de vakantie. Soms moeten er concessies gedaan worden, maar met een beloning in het vooruitzicht mag dat geen probleem zijn.

Advertenties van onze partners

De reis

De meest ideale manier om op de vakantiebestemming te komen is afhankelijk van jullie persoonlijke wensen en de leeftijd van meereizende kinderen. Met het vliegtuig gaat het altijd het snelst. Maar het kan behoorlijk prijzig worden met kinderen die een eigen ticket nodig hebben. En je hebt bij aankomst niet de beschikking over eigen vervoer. De auto kan uitkomst bieden, maar de verveling kan al snel toeslaan. Dit kun je tegen gaan met portable dvd-spelers en spelcomputers, maar ook 'ouderwetse' puzzelboeken doen het vaak goed. En met kleine cadeautjes voor onderweg wordt zelfs de reis een klein feestje.

Leeftijdsverschil

De allerkleinsten hebben vaak genoeg aan zee, zand en een emmertje met schep. Maar wat oudere kinderen hebben vaak duidelijk een eigen voorkeur. Extra lastig wordt het als broers en zussen onderling allemaal verschillende interesses hebben. Misschien slaapt dochterlief een gat in de dag, terwijl je zoon in alle vroegte bruist van de energie. Wanneer je je vooraf bewust bent van onderlinge verschillen en je erbij neerlegt dat jullie ook los van elkaar activiteiten kunnen ondernemen, is er niets aan de hand.

Balans van belang

Het toverwoord voor een geslaagde familievakantie is balans. Dat betekent een middag glijden en spetteren in het zwembad na een ochtendje musea. En een stevige boswandeling mag best opgevolgd worden door een middag ravotten met leeftijdsgenoten.

Animatieprogramma's

Vaak bieden hotels, bungalowparken en campings speciale animatieprogramma's aan, gericht op gezinnen. De kleintjes kunnen zingen en dansen met reusachtige knuffels en sprookjesfiguren en de oudere kids worden vermaakt met sport en spel. En iedere leeftijdscategorie krijgt zijn eigen kinderdisco. Soms worden er ook programma's aangeboden waarbij de ouders even tijd voor zichzelf hebben. Onder professionele begeleiding worden de kinderen vermaakt.

Offerte familievakanties? Klik hier