Fietsreizen

Fietsreizen

Fietsreizen

Dit jaar wilt u tijdens uw vakantie een beetje aan uw conditie werken. U beweegt niet te veel en voelt uw gezondheid een beetje achteruit gaan. Vroeger ging u nog wel naar de sportschool. U bent daar mee gestopt. Al die ijdeltuiten die zichzelf alleen maar in de spiegel bekijken.

Fietsen vindt u wel leuk. Het is lekker in de buitenlucht ook. Sinds een paar weken gaat u bijna elk wekend en stukje fietsen met u vrouw. Tijdens een prachtige rit opperde uw vrouw opeens om een fietsreis te houden.

Advertenties van onze partners

Campings

U wilt wel naar het mooie Italiaanse Toscane. Om daar een fietsreis te houden lijkt u het einde. U bent een Italie liefhebber en hebt gehoord dat de heuvels van Toscane tot de mooiste van Europa behoren. Ze zijn glooiend , niet te steil en prachtig om te zien. Waarom niet van camping naar camping fietsen, stelt u aan uw vrouw voor. We kopen fietstassen , een tent en de hele mikmak. Samen besluit u om een gezonde fietsreis te houden in Toscane. U gaat proberen elke dag zo’n vijftig kilometer te fietsen. Maar u moet niets. Wanneer het u bevalt op een camping blijft u gewoon wat langer staan. En wanneer u onderweg vermoeid bent, zo stelt u vrouw, gaat u gewoon in de berm slapen. Een tentje opzetten is immers zo gebeurd, zei de verkoper. U bent geen echte deskundige wanneer het om kamperen gaat.

Maar zoals alles te leren valt, kan ook het opzetten van een tent worden geleerd. U probeert het elke dag als u thuiskomt van het werk. Wat eerst een uur duurde doet u nu in een kwartier. En ook de cursus fietsen repareren heeft nut. Een fiets is een open boek voor u. Lekke banden, kapotte remmen. U draait er uw hand niet voor om.

Fietspaden

Er is bijna geen vrijere manier om een vakantie te vieren. U kunt gaan en staan waar u wilt en stopt op plekken die u mooi vindt. Het is heel anders dan met de uto. Daarin bent u constant op de weg gefixeerd. Wanneer u iets moois ziet is het al weer voorbij. En keren op een snelweg gaat niet zo makkelijk. Tijdens een fietsreis heeft u daar geen hinder van. Geen snelwegen maar mooie paden die u van dorpje naar dorpje brengen. Het landschap ziet u voorbij glijden en de wind blaast zachtjes in uw rug. Het zonnetje schijnt en u bent volkomen tevreden met u fietsreis.

Belgie heeft goede fietspaden en mooie fietsroutes. De meesten zijn breed en goed onderhouden. Er zijn geen vrachtwagens die u in en stinkende rook achterlaten of u bijna omver rijden.

Wereldreis

Een wereldreis op de fiets is ook mogelijk.Er zijn veel boeken over geschreven. U stapt in Mol op de fiets en stapt in Beijing weer af. Tussen die twe plaatsen is het een en al avontuur.U ziet streken waar nog maar weinig toeristen zijn gekomen. U bent een bezienswaardigheid. En uw fiets trouwens ook. Wellicht is zo’n fietsreis iets voor later. Belgie en ook Nederland bieden om te beginnen genoeg. Het zijn prima landen voor een heerlijke fietsreis.

Offerte fietsreizen? Klik hier