Fly drive

Fly drive

Er zijn verschillende manieren om op je vakantiebestemming te geraken. Je kunt in de auto stappen, de trein pakken of het vliegtuig het zware werk laten doen. Het vliegtuig brengt je immers het snelst waar je zijn moet. Maar daar sta je dan, met al je bagage op het vliegveld. Hoe kom je bij je accommodatie terecht? Welk vervoermiddel gebruik je voor het bekijken van de bezienswaardigheden? Hoe verken je de omgeving? Heb je wel eens aan een fly drive gedacht?

Advertenties van onze partners

Vastgelegde kilometers of niet?

De combinatie van een vliegreis en autohuur noem je een fly drive. Het vliegtuig brengt je naar je vakantieland waar je huurauto zo goed als gereed staat. Je boekt fly drives zelf via het internet of bij je reisbureau. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een los vliegticket te kopen en een auto te reserveren. Diverse reisorganisaties hebben al verschillende fly drives samengesteld. Bij sommige vakanties liggen de autokilometers vooraf al vast en zijn de hotels onderweg al gereserveerd. Maar uiteraard bestaan er ook tal van reizen waar slechts vlucht, auto en aantal vakantiedagen vast staan. Je bent verder geheel vrij de reis naar eigen hand te zetten. Op en nabij de luchthavens zijn tal van autoverhuurbedrijven aanwezig. Zo is het ophalen en weer retourneren van de auto erg gemakkelijk.

Uitgestrekte landschappen

Voor het optimaal verkennen van grote landen is een fly drive uiterst geschikt. De vliegreis naar een ander continent kan behoorlijk kostbaar zijn. Aldaar wil je dan uiteraard zoveel mogelijk zien van je vakantieland. In Canada geniet je van natuurparken en rij je naar de Niagara Falls. Australische tegenstellingen in flora en fauna ondervind je het beste per auto. Het ene moment zoeft je auto door de droge rode aarde, het volgende moment betreed je het groene regenwoud. Prachtige wijnroutes rijden en walvissen spotten doe je langs de Afrikaanse West-Kaap. En natuurlijk kun je in de Verenigde Staten bijna niet zonder auto. Disney World, Nationale Parken, Las Vegas, stop ze allemaal in één vakantie.

Europees grondgebied

Fy drives zijn echter niet specifiek bedoeld voor bestemmingen ver weg. Ook voor vakanties binnen Europa brengen fly drives veel vrijheid in het programma. Verschillende reisorganisaties bieden een fly drive aan naar bijvoorbeeld Griekenland, Italië, Spanje, Frankrijk en Portugal.

Offerte fly drive? Klik hier