Hotels

Hotels

Hotels, een simpele overnachting of extravagante luxe

Over de gehele wereld vind je hotels in verschillende stijlen, vormen en prijsklassen. Blijf je slechts één keer overnachten of een gehele vakantie? Het is zelfs mogelijk om enkele maanden in een hotelkamer te bivakkeren. Grote hotelketens bieden wereldwijd kamers aan waarbij je vooraf een goede inschatting kunt maken van het niveau en de service. Maar ook bij hotels die niet aangesloten zijn bij een keten kun je gastvrijheid en prima service verwachten.

Advertenties van onze partners

Aantal sterren

Het is niet toegestaan om de aanduiding 'hotel' zomaar te gebruiken, de naam is wettelijk beschermd. De Benelux Hotelclassificatie is een systeem voor België, Nederland en Luxemburg dat sterren toekent aan hotels. Dit systeem loopt van 1 ster tot 5 sterren en zegt iets over de te verwachten kwaliteit en service. Vergeet niet dat de eisen in overige landen afwijkend kunnen zijn. Het is goed mogelijk dat een hotel met drie sterren in het buitenland vergelijkbaar is met een twee sterren hotel in de Benelux.

Inclusief, exclusief, all inclusive?

Wat mag je verwachten als je gekozen hebt voor logies? Is het diner inbegrepen als je volpension hebt geboekt? Als je alleen een overnachting in een hotel hebt gereserveerd, noemt men dit logies. Wil je 's ochtends toch van een ontbijt genieten, dan wordt dit aangeduid met logies en ontbijt. Heb je gekozen voor halfpension, dan mag je blijven slapen, ontbijten en aanschuiven tijdens het diner. Wil je de lunch er ook bij hebben, dan boek je volpension. En als je echt op voorhand wilt weten waar je aan toe bent, dan is all inclusive misschien wel een optie. Je betaalt vooraf een vast bedrag en geniet vervolgens de gehele vakantie van ontbijt, lunch, diner, drankjes, snacks en diverse faciliteiten.

Speciale hotels

Je kunt overnachten in reguliere hotels, maar ook in hotels die heel bijzonder zijn. Waan je koninklijk in een echt kasteel of breng de nacht door in een designhotel. Of slaap je liever in een ingericht wijnvat of in een echte vuurtoren? Voor een nacht in een iglo of ijshotel wijk je uit naar Groenland of Lapland. In Las Vegas staat het grootste hotel van de wereld. Het MGM Grand telt maart liefst 5005 kamers. Het kleinste hotel bevindt zich in Nederland en staat in Groningen. Voor luxe van het hoogste niveau reis je af naar Dubai. De classificatie van hotels loopt tot vijf sterren, maar dit hotel wordt wel eens een zeven sterren hotel genoemd. Voor een overnachting wordt je geacht een rekening tussen de $820,00 tot $15.000,00 te voldoen. Voor het hoogste bedrag heb je een nacht de beschikking over een privé bioscoop en brengt een privé lift je naar je hotelkamer.

Offerte hotels? Klik hier