Kamperen

Kamperen

Kamperen geheel in eigen stijl

Door Europa trekken met altijd een slaapplaats binnen handbereik. Zonder plannen richting het zuiden vertrekken en onderweg besluiten waar je overnacht. De hele vakantie buiten leven. Ga je kamperen deze vakantie? Dan wacht je avontuur! Neem je zelf een caravan of (vouw)tent mee? Wordt het een luchtbed of toch liever een matras? Gaan er borden en bekers mee of wil je dat de accommodatie al is ingericht? Sla je met gemak een paar haringen de grond in of mag de campingbeheerder dat voor je doen? Jij mag het zeggen!

Advertenties van onze partners

Bepaal je luxe

Je hoeft niet langer in de modder je tent op te zetten en douchen in een armoedige badruimte op de camping. Je bepaalt zelf de mate van luxe die je wilt ervaren tijdens het kamperen. Uiteraard kun je nog steeds terecht op een grasveld zonder water en stroom binnen handbereik. Maar veel campings bieden vandaag de dag kant-en-klare tenten die van alle gemakken zijn voorzien. De toiletgebouwen bieden in veel gevallen meer luxe dan je eigen badkamer thuis. Want hier vind je een sauna, jacuzzi en zonnebanken. Ook het zwemparadijs ontbreekt bijna nooit. Veel staanplaatsen beschikken over elektriciteit en water. Er zijn zelfs volledig ingerichte tenten en stacaravans die over een televisie en dvd-speler beschikken!

Wereldwijd kamperen

Het is heerlijk kamperen in eigen land, maar ook zonnige landen als Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië zijn in trek. In Noorwegen, Zweden, Duitsland en Hongarije is kamperen ook heerlijk vakantie vieren. En ook buiten Europa vind je volop kampeermogelijkheden. Campers zijn in Canada en Amerika een ideaal vervoersmiddel én slaapplaats als je veel van deze uitgestrekte landen wilt zien. Je kunt ter plaatse zelf een camper huren en je eigen route kiezen. Maar er worden ook speciale tours aangeboden waarbij de route en campings al uitgezet zijn. Heel bijzonder is een kampeerplek aan de oever van het Afrikaanse Victoriameer.

Voor iedere smaak

De verschillen tussen campings zitten niet alleen in het geboden comfort. Er ontstaan steeds meer campings die zich richten op een specifieke doelgroep. Kinderen maak je blij met een zwemparadijs, speeltuin en animatieprogramma. Er bestaan daarentegen ook weer campings speciaal voor mensen die zonder kinderen op vakantie zijn. En grote kinderen die liever kamperen zonder volwassenen, genieten op een jongerencamping.

Offerte kamperen? Klik hier