Kindervakanties

Kindervakanties

Kindervakanties, de hele familie geniet

Gezinsuitbreiding betekent niet het einde van lange reizen en mooie vakanties. De reizen veranderen waarschijnlijk. Dagen bruinen in de zon, woeste bergen bedwingen, uren slenteren door de stad, dat zit er niet meer in. Maar wanneer je in je reisschema ook ruime maakt voor de interesses van de kinderen, geniet de hele familie van een geweldige vakantie. De ideale kindervakantie ziet er voor elke familie weer anders uit. Belangrijke factoren zijn de leeftijd van de kinderen en de wensen van de volwassenen.

Kindvriendelijkheid alom

Veel aanbieders van appartementen, hotels, bungalows en campingplaatsen bieden materialen aan om een kindervakantie te vergemakkelijken. Zo kun je een kinderstoel, een kinderbedje of box vooraf reserveren. Ook buiten kan er met speciale aandacht kindvriendelijk zijn ingericht. Zo bestaan er campings waar zich geen hoogteverschillen op het terrein bevinden. Ook kun je er gebruik maken van speciale kinderwasgelegenheden en -toiletten. Wanneer er animatieteams of een oppasservice aanwezig zijn, geeft dat ouders ook weer wat meer vrijheid.

Advertenties van onze partners

Bungalow met zwemparadijs

Een bungalow is uitermate geschikt voor een vakantie met kleine kinderen. Een flesje warm je op in je eigen keuken. Als de kleine zijn middagslaapje doet lees je een boekje op het terras. En de hele familie geniet van het zwemparadijs op het bungalowpark. Ideaal als het weer een beetje tegenzit.

Verre reizen

Een kindervakantie sluit verre reizen zeker niet uit. Het reisbureau kan je helpen met het zoeken naar vliegtijden die rekening houden met het ritme van de kinderen. Ook stellen reisorganisaties speciale familieprogramma's samen. In de ochtend wordt een bezienswaardigheid gepland en 's middags ligt het accent op de jongste familieleden. Het reistempo is aangepast op de kleinste reisgenoten en ook de accommodatie is ingericht op de huisvesting van kinderen.

Kindervakanties zonder pappa en mamma

Vanaf zes jaar kunnen kinderen deelnemen aan kindervakanties en zomerkampen zonder hun ouders. Uiteraard worden ze altijd begeleid door volwassenen. Je kunt denken aan zeilen, paardrijden, voetballen en spelletjes doen. Deze speciale kindervakanties duren twee dagen tot een week en vinden voornamelijk plaats in eigen land.

Praktische gezien

Overal ter wereld is wel iets eetbaars aan te schaffen als je kleine gruwelt van de plaatselijke keuken. Maar als je kind echt een lastige eter is of een dieet volgt, kun je beter geschikte voeding van thuis meebrengen. Voor baby's is het zeker aan te raden je eigen merk melkpoeder mee te nemen. Alleen de hoogste factor zonnebrandcrème is goed genoeg voor de gevoelige kinderhuid en hele jonge kinderen hebben een hoedje nodig in de zon.

Offerte kindervakanties? Klik hier