Lastminutes

Lastminutes

Lastminutes, voordelige verrassing

Je hebt geen idee wanneer de nieuwe reisgidsen uit komen? Je hebt niet de behoefte om al maanden te weten hoe je vakantie eruit zal zien? Je betaalt graag minder voor dezelfde vakantie? Je zit er helemaal doorheen en verdient het gewoon om morgen te ontspannen in de zon met een cocktail in je hand? Dan is het de hoogste tijd om een lastminute reis te boeken!

Advertenties van onze partners

Zijn lastminutes een koopje?

Ooit waren lastminutes vakanties die werden aangeboden tegen gereduceerd tarief. Reisorganisaties moesten af van hotelkamers en vliegtuigstoelen die ze al gereserveerd hadden en nog niet kwijt waren vlak voor de datum van vertrek. Maar momenteel wordt de term 'last minutes' te pas en te onpas ingezet om reizigers te doen geloven dat ze een koopje te pakken hebben. Dit is vaak niet waar. Je kunt er vanuit gaan dat aanbiedingen die wekenlang boekbaar zijn of waar lang van te voren mee wordt geadverteerd, niets anders dan lokkertjes zijn.

Verras jezelf

Wanneer je gebonden bent aan schoolvakanties of beslist een bepaalde accommodatie wenst, is wachten op lastminutes niet verstandig. Je loopt dan grote kans dat je eerste keus niet meer beschikbaar is. Maar als je het je kunt veroorloven om te vertrekken wanneer je wilt en de bestemming een verrassing mag zijn, kunnen lastminutes aangename vakanties zijn. Zo gebeurt het wel eens dat vakantiebestemmingen plots inboeten aan populariteit en je er zeer voordelig naar toe kunt.

Online boeking

Uiteraard biedt het reisbureau ook lastminutes aan, maar het internet blijft de ideale plaats om een voordelige vakantie te boeken. Op de websites van grote reisorganisaties vind je aparte gedeeltes met lastminutes. Maar het loont ook zeker de moeite een overkoepelende site te bekijken die lastminutes van diverse aanbieders heeft verzameld. Lastminutes zijn niet seizoengebonden. Ook bij het boeken van stedentrips, wintersportvakanties en vliegtickets is het zeer de moeite waard lastminute aanbiedingen te zoeken.

Goede voorbereiding

Je kunt specifiek zoeken naar lastminutes naar je favoriete vakantiebestemming, of kijken wat de aantrekkelijkste aanbiedingen zijn. In sommige gevallen zit je binnen 24 uur na boeking al in het vliegtuig! Zorg er dus voor dat al je reisdocumenten en verzekeringen vooraf in orde zijn gemaakt, dan zijn die lastminutes zo geboekt.

Offerte lastminute? Klik hier