Luchthavenvervoer

Luchthavenvervoer

Een uitgebreid aanbod aan luchthaven vervoer

De luchthaven van Brussels Airport in Zaventem is België’s grootste luchthaven. Brussels Airport is de meest stipte luchthaven van Europa. De internationale luchthaven wordt door regeringsleiders uit de ganse wereld gebruikt om politieke topbijeenkomsten bij te wonen in de Europese hoofdstad. Een goede bereikbaarheid van de luchthaven is dan ook belangrijk.

Met de wagen

Zaventem is bereikbaar met de wagen via de Brusselse Ring. De grote ring rond Brussel staat in verbinding met alle grote Belgische steden via een uitgebreid weggennet waartoe ondermeer de E40, E19, A12, E411 en E314 behoren. Houd in je reisplanning rekening met congestieproblemen. Druk verkeer treedt in hoofdzaak op tijdens de ochtend- en avondspits. Je kan de verkeersinformatie online raadplegen op www.wegeninfo.be. In de meeste GPS-systemen kan je de luchthaven vinden onder POI (Points Of Interest). Mocht dat niet lukken, dan kan je als alternatief het kruispunt A201/Vilvoordelaan te 1930 Zaventem invoeren. Dit kruispunt ligt aan het begin van de toegangsweg tot de luchthaven.

De wagen parkeren

Brussels Airport biedt reizigers die met de wagen naar de luchthaven komen talloze parkeermogelijkheden aan. Wie voor minder dan 3 uur een parkeerplaats zoekt, kan terecht in de Express Park. Deze parkeerterminal is ideaal voor wie passagiers komt brengen of afhalen. Parkeermogelijkheden voor 1 tot 3 dagen vind je in Front Park 1 (P1) en Front Park 2 (P2). Beide parkeerterminals bevinden zich recht tegenover de hoofdingang van de passagiersterminal. Reizigers die een parkeerplaats zoeken voor langer dan 3 dagen, kunnen met hun wagen terecht in de nieuwe parking Front Park 3 (P3), op wandelafstand van de passagiersterminal. Daarnaast biedt Brussels Airport nog twee extra beveiligde parkings, Lock Park en de Security Long Term Parking, aanbevolen voor een verblijf vanaf 7 dagen. Een parkeerplaats in een van deze twee laatste parkings moet je vooraf reserveren.

Carpoolen

Via de dienst Airportstop kan je met andere reizigers afspreken om samen te carpoolen. Via http://www.brusselsairport.be/nl/parking_transport/toandfrom/airportstop/ kan je je inschrijven op deze service, een handige alternatieve vorm van luchthaven vervoer.

Per taxi

Om van thuis uit naar de luchthaven te geraken per taxi kan je vooraf een taxi boeken op www.taxi2airport.be. Je kan er op voorhand de prijs laten berekenen. Er worden drie formules van luchthaven vervoer naar Brussels Airport aangeboden: deelvervoer, privevervoer of spoedvervoer. De laatste service is de snelste en de duurste, de eerste is de goedkoopste en de minst snelle. Om vanuit de luchthaven terug per taxi thuisgebracht te worden, staan er doorlopend taxi’s ter beschikking net buiten de aankomsthal van de luchthaven. Het tarief wordt bepaald met een tijdmeter. Overdag kost een rit naar Brussel centrum ongeveer 35 euro. ’s Nachts wordt er meer aangerekend, een rit naar Antwerpen kost dan gemakkelijk meer dan 100 euro. Taxi’s met een vergunning herken je aan een geel en blauw vergunningsteken. Neem steeds een taxi met vergunning. Wie in één van de hotelketens in de buurt van de luchthaven verblijft, hoeft geen taxi te nemen. Er rijden gratis shuttlediensten naar alle grote hotels rond de luchthaven.

Per trein

De luchthaven van Brussel-Zaventem heeft een eigen station, Luchthaven-Brussel-Nationaal. Dagelijks rijden er tussen 6u40 en 21u50 vier treinen per uur tussen Brussel en de luchthaven. Vanuit Brussel rijden treinen rechtstreeks naar alle grote Belgische steden. Luchthaven vervoer per trein is eenvoudig en snel. De treinen van en naar de luchthaven rijden vrij stipt. Brussel is via internationale treinen verbonden met belangrijke stations in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Offerte luchthavenvervoer? Klik hier