Natuurreizen

Natuurreizen

Natuurreizen, word één met je omgeving

Echte natuurliefhebbers stellen binnen een mum van tijd een ideale vakantie samen. Met lange wandelingen door het bos, fietstochten langs de akkers en door de heuvels. Natuur, landschap en klimaat vormen de ingrediënten waarmee je de perfecte bestemming bepaalt. Maar een georganiseerde natuurreis neemt je mee naar bijzondere plaatsen en laten je speciale elementen uit de natuur ervaren. Je kunt de reis maken met een groep, maar ook alleen of met je partner. Geniet van de zon of van de sneeuw. Vind rust in het groen of ga op zoek naar bijzondere dieren. Het aanbod natuurreizen is groot en divers.

Advertenties van onze partners

Natuur binnen Europa

Op Europees grondgebied is de diversiteit in flora en fauna al enorm. Een natuurreis door Engeland brengt je langs moerassen, zilte kuststroken, kleurige heidevelden en imposante bergen. In Noorwegen maak je kans zeearenden en orka's in het wild te aanschouwen. En onder deskundige leiding van een vogelaar maak je de vogeltrek over de Straat van Gibraltar mee.

Natuurschoon de wereld rond

Als je in de gelegenheid bent wat verder te reizen, zul je versteld staan van de natuurpracht op onze planeet. Sri Lanka nodigt je uit voor een safari, accommodatie in een regenwoud en overnachten tussen theeplantages. Wanneer je door Canada wandelt kun je elanden en wolven ontmoeten. Of trek je liever in Alaska van de ene blokhut naar de andere? Een natuurreis door India leidt je langs de Ganges en de Himalaya. Het land kent meer dan twaalfhonderd vogelsoorten.

Fotografeer de natuurpracht

Bijna iedereen neemt een camera mee tijdens de vakantie. Zo kun je later weer mooie herinneringen ophalen en de thuisblijvers krijgen een geïllustreerd reisverslag. Wil je echt met professionele foto's naar huis, boek dan eens een fotografiereis. Onder de bezielende leiding van natuurfotografen maak je de mooiste plaatjes. Ze nemen je bijvoorbeeld mee naar IJsland en Finland om de kleurenpracht van oerbossen, rivieren, wild en vogels vast te leggen.

Educatie van belang

De aandacht voor duurzaam toerisme en educatie zijn de spil van een aantal natuurreizen. Educatieve activiteiten in de natuur worden dan gesponsord door reisorganisaties. Ook wordt er soms de mogelijkheid geboden om actief mee te helpen met onderzoek en veldwerk. Dit ter bescherming van wild en voor natuurbehoud. Het is spannend en dankbaar om gegevens te verzamelen van otters in Brazilië en wolven in Rusland. In Thailand steek je je handen uit de mouwen ten behoeve van een wildlife opvangcentrum. En in Colombia snakt men naar hulp bij het onderzoek naar duurzame natuurlijke producten.

Offerte natuurreizen? Klik hier