Reisverzekeringen

Reisverzekeringen

Reisverzekeringen als aanvullend vangnet

Een vakantie betekent ontspannen na hard werken, heerlijk relaxen en proeven van andere culturen. Misschien heb je maanden gespaard om die ene droomreis te kunnen maken. Natuurlijk gaan foto- en filmcamera mee op reis om alle bezienswaardigheden vast te leggen. Na een vakantie kom je uitgerust terug, met kostbare herinneringen. Maar wat als je koffer kwijtraakt? Als je kostbaarheden ontvreemd worden? Een reisgenoot kan ziek worden en doktersbehandeling behoeven. Je loopt kans een been te breken en met de gipsvlucht terug naar huis te moeten. In al deze gevallen ben je blij dat je voor vertrek een goede reisverzekering hebt afgesloten.

Wat dekt je verzekering

Uiteraard ben je al op verschillende manieren verzekerd. Een reisverzekering is bedoeld als aanvulling. Je huidige verzekeringen keren over het algemeen niet uit als je in het buitenland iets gebeurt. Een reisverzekering is opgebouwd uit verschillende delen. Je bepaalt zelf wat je nodig acht. Zo kun je kiezen voor een aanvullende verzekering voor medische kosten. Je bagage (of een deel daarvan) verzeker je tegen kwijtraken en diefstal. En buitengewone, onverwachte kosten kunnen ook in een reisverzekering worden opgenomen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan extra verblijfskosten wanneer een lid van je gezin plots opgenomen moet worden in een ziekenhuis in het vakantieland. Houd er rekening mee dat verzekeringsmaatschappijen niet zomaar overgaan tot uitbetaling van geleden schade. Bij diefstal moet je kunnen aantonen dat je aangifte bij de politie hebt gedaan. Je zult originele aankoopbonnen moeten tonen. En dan wordt er eigenlijk nooit de nieuwwaarde vergoed, slechts de dagwaarde die vele malen lager kan zijn.

Een reisverzekering het jaar rond

Het is mogelijk om iedere vakantie aparte kortlopende reisverzekeringen af te sluiten. Vanaf 21 vakantiedagen per jaar kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Je sluit dan niet per reis een aparte verzekering af, maar bent het gehele jaar aanvullend verzekerd. Ook tijdens een dagje uit net over de grens. De hoogte van de premie hangt af van een aantal factoren. Wil je over de hele wereld verzekerd zijn of verlaat je Europa niet? Welk deel van je bagage is het waard om extra te verzekeren? Verzekeringsmaatschappijen werken dikwijls samen met bepaalde hulpverleningorganisaties in het buitenland. Zij bieden je hulp wanneer dat nodig is. Een annuleringsverzekering is een extra uitbreiding van de reisverzekering. Wanneer de geboekte vakantie om dringende reden geen doorgang kan vinden, kan er onder bepaalde voorwaarden een gedeelte van de reissom terugbetaald worden.

Offerte reisverzekeringen? Klik hier