Safari

Safari

Oog in oog met 'Big 5' tijdens safari

'Een expeditie in de wildgebieden in Afrika'. Dat is de omschrijving die het woordenboek geeft voor een safari. En het klopt dat bijna alle safari's plaatsvinden in Afrika. In de prachtige natuurparken kun je tal van wilde dieren tegenkomen. De olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard worden wel de 'Big 5' genoemd. Veel reizigers hebben deze dieren op hun favorietenlijstje staan tijdens de safari.

Advertenties van onze partners

Op safari in Afrika

In Kenia vind je onder andere de natuurparken Lake Naivasha en Lake Nakuru, die zeer vogelrijk zijn. Je loopt hier grote kans zeearenden, flamingo's en ijsvogels te spotten. Voor luipaarden, struisvogels, zebra's en giraffen moet je in wildpark Samburu zijn. Tanzania bied je speciale tentsafari's. Hoewel het misschien niet zo klinkt, is dit een luxe safari. Je wordt begeleid door een privé-gids en een privé-kok verzorgt heerlijke maaltijden. Je krijgt zelfs een eigen toilettent en kunt met warm water douchen. In het zuiden van Tanzania vind je een natuurpark waar weinig toeristen komen. In Oeganda boek je een kampeersafari waarbij je chimpansees, berggorilla's en een pythongrot bezoekt. Ook raften op de Nijl behoort tot de mogelijkheden.

Elders op safari

Afrika is niet het enige continent waar je een safari kunt beleven. Zo bevindt het Periyar Nationaal Park zich in het kustgebergte van Zuid-India. In dit regenwoud kun je op zoek naar bizons, tijgers, olifanten en panters. In Maleisië loop je wild van een heel ander kaliber tegen het lijf: neushoorns, krokodillen, gibbons en zonneberen. Voor een echte huskysafari reis je af naar Lapland. De nachten breng je daar door in wildernishutten en je zal zelf een kampvuur moeten maken om je maaltijden te bereiden. Een safari in Canada betekent kans lopen op een ontmoeting met groot wild. Je vindt er onder andere elanden, grizzlyberen, zwarte beren en wolven.

Dichtbij voorproeven

Een safari is een bijzondere vakantie die een aardige cent kost. Om alvast in de stemming te komen, bezoek je bijvoorbeeld Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Nederland. In Duitsland vind je het Serengetipark Hodenhagen. En ook Groot-Brittannië heeft een eigen safaripark, Blair Drummond Safari and Adventure Park.

Offerte Safari? Klik hier