Seniorenvakanties

Seniorenvakanties

Seniorenvakanties voor elke leeftijd

Wanneer noem je iemand een senior? Volgens het woordenboek is het 'iemand die behoort tot de oudere generatie'. Het aanbod seniorenvakanties is net zo groot en divers als de oudere generatie zelf. Want een kwieke zestigplusser heeft een heel andere vakantiebeleving dan een senior die de tachtig al is gepasseerd. Diverse reisorganisaties hebben zich speciaal toegelegd op het samenstellen en organiseren van seniorenreizen.

Advertenties van onze partners

Voldoende rustmomenten

Bijna alle vakantiesoorten hebben een seniorenversie. Stedentrips en excursievakanties liggen goed in de seniorenmarkt. Maar ook fiets- en wandelvakanties zijn ruim vertegenwoordigd en populair bij actieve ouderen. Vaak verschillen seniorenvakanties niet zoveel van andere reizen. Er worden meer rustmomenten in het programma opgenomen en er is extra aandacht voor de faciliteiten. Je zou kunnen zeggen dat de vakanties voor senioren net iets minder intensief zijn. Europa is een geliefde bestemming, maar ook rondreizen door bijvoorbeeld Amerika en Canada staan op het programma. De bezienswaardigheden worden niet in een razend tempo afgewerkt, de vastgelegde route kent veel rustmomenten om bij te komen.

Verpleegkundige reist mee

Er zijn reisorganisaties die zich volledig richten op het samenstellen van seniorenreizen. Zij organiseren vakanties op diverse niveaus. Zo wordt er bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen senioren die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator. En ook de reisafstand is van belang. Er zijn seniorenreizen waarbij een persoon met verpleegkundige bevoegdheid de gehele vakantie meereist. Tevens is er speciale aandacht besteed aan de voorzieningen die voor ouderen van belang kunnen zijn.

Zon in plaats van regen

Wanneer je gepensioneerd bent, heb je mogelijk alle vrijheid om de natte Belgische winters om te ruilen voor de warme zon. Overwinteren in het buitenland wint aan populariteit. Je vertrekt enkele winterweken naar bijvoorbeeld een tropisch eiland of de Spaanse kust. Bali, Florida, Griekenland en Turkije mogen zich op steeds meer belangstelling verheugen.

Accommodaties speciaal ingericht

Wanneer je niet zoveel voelt voor een samengestelde reis, kun je als senior nog steeds alle kanten op. Veel accommodaties hebben kamers die speciaal ingericht zijn om het de senior zo aangenaam mogelijk te maken. Ook bestaan er seniorencampings en bungalows die aangepast zijn op het verblijf van ouderen.

Offerte seniorenvakanties? Klik hier