Strandvakanties

Strandvakanties

Strandvakanties, de hele wereld binnen handbereik

Door het vliegtuig zijn we in staat de hele wereld te ontdekken. Geen bestemming is te ver om er vakantie te vieren. Ook voor een bezoek aan landen binnen Europa is het vliegtuig een uitkomst. Je kunt een etmaal reizen om Australië te bereiken of binnen een paar uur in aan het Griekse strand zitten.

Advertenties van onze partners

Inclusief en exclusief

Strandvakanties boek je zowel bij het reisbureau als via het internet. Bij een prijsvergelijking is het belangrijk rekening te houden met belastingen en toeslagen. Wat is er wel en niet bij de prijs inbegrepen? Veelal zijn brandstof- en veiligheidstoeslagen en de luchthavenbelasting nog niet bij de prijs opgeteld.

Strandvakanties met kinderen

Met baby's tot 23 maanden kun je nog relatief voordelig vliegen als de kleine op schoot meereist. Er wordt circa 10% van het volledige bedrag in rekening gebracht. Kinderen vanaf twee jaar betalen gewoon het volwassenentarief, soms met korting. Een aantal vliegmaatschappijen bieden tot 12 jaar een korting die kan oplopen tot 33%. Voor lange afstandsvluchten zijn er wel eens babywiegjes beschikbaar. Het is zaak deze tijdig te reserveren.

Meer dan luchthaven Brussel

Mogelijk denk je direct aan Brussel wanneer je aan vliegvakanties denkt, maar er zijn meerdere luchthavens waar je gebruik van kunt maken. Het kan flink in prijs, wachttijden en drukte schelen als je kiest voor een andere luchthaven. Informeer bij je reisbureau of er ook vluchten vertrekken vanaf Antwerpen, Charleroi, Luik of Oostende.

Tijdig inchecken

Het is absoluut aan te raden tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven om in te checken. De algemene adviestijden bedragen twee uur als je naar Europese bestemmingen vertrekt en drie uur voor buiten Europa. Mocht je onverhoopt te laat arriveren, dan worden de vliegtuigdeuren onder geen enkele voorwaarde meer voor je geopend. Tijdig inchecken vergroot tevens de kans dat je daadwerkelijk een vliegtuigstoel krijgt toegewezen in het geval van overboekingen.

Is er plaats?

Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen bieden meer vliegtuigstoelen ter reservering aan dan het aantal dat ze beschikbaar hebben. Het is dus heel goed mogelijk dat je met al je bagage aan de incheckbalie verschijnt om te vernemen dat je niet mee kan. Geen enkele voorbereiding, vroegtijdige boeking of correcte betaling kan dat uitsluiten. Het vliegtuig is vol en je mag simpelweg niet mee. Uiteraard is de luchtvaartmaatschappij verplicht om alles in het werk te stellen om je alsnog op je vakantiebestemming te krijgen.

Offerte strandvakanties? Klik hier