Treinreizen

Treinreizen

Treinreizen leveren ontspannen kilometers

Je hoeft niet langer in de file te staan. Je arriveert fit op je vakantieadres. Parkeerproblemen zijn verleden tijd en toch wordt je in het centrum van de stad afgezet. Je kunt onderweg met een gerust hart je ogen sluiten voor een slaapje. Je betaalt geen tol en mag best een wijntje drinken bij je driegangen menu. En ondertussen komt je bestemming steeds dichterbij. Treinreizen zijn prima inzetbaar bij Europese stedentrips. De trein brengt je veilig naar de sneeuw. Je kunt op de bonnefooi door diverse landen reizen of kies je liever bewust voor een treinreis van negenduizend kilometer lang? Waar laat je de trein je afzetten?

Advertenties van onze partners

Een spoor door Europa

Je kunt op goed geluk met een wegenkaart richting Parijs vertrekken. Weet je waar de files staan, of je hotel bereikbaar is met de auto en wat de parkeertarieven zijn? Misschien is het een goed idee om op de Thalys te stappen. Dan sta je binnen vier uurtjes in het hart van de stad. Treinreizen zijn uitermate geschikt voor stedentrips in Europa. Wat dacht je van met driehonderd kilometer per uur door de Kanaaltunnel razen. Je bevindt je supersnel in het centrum van Londen! Maar je kunt ook een aantal dagen door Zwitserland toeren. En genieten van de witte sneeuwvlaktes in Noorwegen waar de trein je door voert.

Slapend reizen

Wintersportvakanties en treinreizen zijn een goede combinatie. Zonder zorgen om sneeuwbuien, winterbanden, files en sneeuwkettingen beland je in de besneeuwde bergen. De Alpen Expres doet Zwitserland, Oostenrijk en Italië aan. Deze nachttrein brengt je slapend naar de sneeuw. Behalve als je op de ski-trein-disco naar Oostenrijk stapt. Dan is de kans groot dat je tot in de vroege uurtjes feest met après-ski muziek om in de stemming te komen. Vind je het prettig om vol energie op je vakantiebestemming aan te komen én aldaar over je eigen auto te beschikken? Dan biedt de autoslaaptrein uitkomst. Verruil navigatiesysteem en tolwegen voor een rustgevende slaap coupé. Deze trein rijdt onder andere naar Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland.

Wereldwijde treinreizen

De Trans Siberie Express is misschien wel de beroemdste treinreis ter wereld. Je maakt een indrukwekkende reis over het spoor van Moskou via Siberië naar Beijing in China. Met negenduizend kilometers af te leggen is het de langste treinreis die er bestaat. Voor een andere bijzondere ervaring stap je op de Shongololo-hoteltrein. Je maakt een rondreis door zes Afrikaanse landen. De speciale trein is uitgerust met een bar/loungewagon, een restaurant en een wasserettewagon. Er worden zelfs speciale busjes ingeladen zodat er onderweg boeiende excursies ondernomen kunnen worden.

Offerte treinreizen? Klik hier