Vakantieparken

Vakantieparken

Vakantieparken, alles onder één dak

Op vakantieparken vind je veel meer dan alleen accommodatie. Over het algemeen biedt een vakantiepark vele extra faciliteiten zoals speeltuinen, een restaurant en een zwemparadijs. Aan de receptie probeert men al je vraagstukken op te lossen. Bovendien kennen ze alle bezienswaardigheden in de omgeving. Sommige vakantieparken blijken zo'n compleet aanbod te hebben dat het terrein verlaten tijdens de vakantie eigenlijk overbodig is.

Advertenties van onze partners

Specifieke doelgroepen

Vakantieparken bieden accommodatie aan in de vorm van bungalows, villa's en chalets. Ze bestaan in verschillende groottes en zijn soms voor specifieke doelgroepen ingericht. Er bestaan bijvoorbeeld vakantieparken die geheel gericht zijn op families met kinderen. In het vakantiehuisje staan kinderstoel, box en ledikant al gereed. Voor de actieve vijftig plussers zijn er vakantieparken waar in de omgeving prachtige fiets- en wandelroutes zijn uitgezet. Tevens bestaan er parken waar er rekening is gehouden met mensen die ernstig ziek zijn of een lichamelijke beperking hebben.

Wat jij wilt

Over het algemeen is de inrichting van vakantiehuizen voornamelijk praktisch. Er bestaan echter ook zeer luxe uitvoeringen met jacuzzi, sauna en openhaard. De accommodaties zijn boekbaar via een eigen reserveerlijn, het internet of het reisbureau. Er bestaan accommodaties voor twee personen, maar ook voor grote groepen. Vaak heeft elk vakantiepark verschillende typen woningen beschikbaar. Bepaal zelf of je een speeltuintje voor de deur wilt, een vaatwasser, balkon etc. Er zijn vakantieparken die een uitgebreid animatieprogramma aanbieden, een zwemparadijs hebben, een supermarktje en een snackbar. Of voel je meer voor een kleinschalig vakantiepark?

Hoe kies je een vakantiepark?

Een aantal vakantieparken draait onder de vlag van een keten. Het voordeel is dat je een idee hebt wat je kunt verwachten van het vakantiepark, in eigen land en over de grens. Op sommige vakantieparken vind je ook huizen die particulier bezit zijn. De inrichting is dan persoonlijk en per woning verschillend. Ook grote attractieparken hebben soms een eigen vakantiepark, al dan niet in stijl van het attractiepark. Gewoonlijk verblijf je een lang weekend of een midweek op vakantieparken. Wie een voordeeltje wil boeken, doet er goed aan eens te kijken op de websites van de vakantieparken. Daar worden vaak voordelige last minutes aangeboden.

Offerte vakantieparken? Klik hier