Verre reizen

Verre reizen

Verre reizen, de wereld aan je voeten

Geen plekje op de wereld is onbereikbaar sinds de komst van het vliegtuig. Ieder continent is geschikt om er je vakantie door te brengen. Niet alleen avonturiers zoeken het verderop. Verre reizen zijn ook uitermate geschikt om zonnige eilanden aan te doen om heerlijk bij te komen. Het combineren van vervoersmiddelen levert verrassende vakanties op. Pak het vliegtuig naar je vakantieland en laat een cruiseschip je langs alle hoogtepunten brengen.

Advertenties van onze partners

Scala aan mogelijkheden

Als je het over verre reizen hebt denk je al snel aan een vakantie op een ander continent. Toch kan een reis binnen Europa ook zeker als verre reis gekwalificeerd worden. Er zijn veel reisorganisaties die zich gespecialiseerd hebben in het organiseren van verre reizen. Van een motortour door de USA tot een safari door de rimboe van Afrika, de mogelijkheden zijn eindeloos. Alles kan tot in de kleinste details geregeld worden. Wil je liever niet vooraf weten hoe je hele vakantie eruit ziet, dan kies je voor een meer avontuurlijke vakantie. Of je reserveert slechts je vliegticket en bekijkt ter plaatse wat je wilt ondernemen. Verre reizen laten je kennismaken met andere culturen. Ze laten zien hoe anderen leven en tonen je de schatten van de natuur. Verre reizen brengen de Chinese muur in China dichtbij. Ze tonen je de tempels van India en de olifanten in Afrika.

Tips voor verre reizen

Voordat je veilig naar je vakantiebestemming kunt reizen, is het goed mogelijk dat je eerst gevaccineerd moet worden. De huisarts en GGD kunnen je informeren over de benodigde maatregelen. Het is belangrijk tijdig informatie in te winnen, daar vaccinaties soms herhaald moeten worden. Soms duurt het een aantal weken voordat ze echt bescherming bieden. Ook het afhandelen van je visumaanvraag kan enige tijd in beslag nemen. Bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je navragen voor welke landen je een visum nodig hebt. Ook het reisbureau kan hierbij behulpzaam zijn. Probeer vooraf alle informatie te verzamelen over het land van bestemming. Neem je een klamboe mee tegen de malariamuggen? Is het kraanwater te vertrouwen? Hoe is het met de hygiëne gesteld? Het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan een negatief reisadvies afgeven voor een bepaalde bestemming. Het is in zo'n geval af te raden je als toerist in dat land te begeven. Het is raadzaam om uit voorzorg het adres van de Belgische ambassade in het vakantieland op te zoeken en mee te nemen.

Offerte verre reizen? Klik hier