Vliegtickets

Vliegtickets

Vliegtickets zijn zo geboekt

Soms is het een goed idee om vliegtickets en accommodatie los van elkaar te boeken. Als je een weekendje weg gaat of zelf je vakantie wilt samenstellen bijvoorbeeld. Het reisbureau kan je hierbij behulpzaam zijn, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf online regelen. Overkoepelende websites vergelijken de tarieven bij verschillende vliegmaatschappijen en tonen de beschikbaarheid. Je hebt alleen nog een creditcard nodig om daadwerkelijk een vliegtuigstoel te reserveren.

Advertenties van onze partners

Prijzenvergelijking vliegtickets

Het vergelijken van prijzen wordt bemoeilijkt door de vele belastingen en toeslagen. Let goed op wat er inclusief en exclusief is. Zijn brandstoftoeslagen, luchthavenbelasting en veiligheidstoeslagen wel of niet opgenomen in de genoemde tarieven? Wil je een vliegticket omboeken of annuleren, houd ook dan maar rekening met bijkomende kosten. Die kosten kunnen behoorlijk hoog uitvallen en lijken bedoeld als ontmoedigingsbeleid. Zelfs als je door een medische reden plots niet mag vliegen, is het lastig om de vliegreis te annuleren en je geld terug te vorderen. Daarnaast zijn vliegtickets ook niet overdraagbaar op een ander persoon, het is niet mogelijk iemand anders jouw plaats in te laten nemen.

Geen garantie vliegtuigstoel

Een geldig vliegticket en een paspoort in de hand zijn geen garantie voor een stoel in het vliegtuig! Luchtvaartmaatschappijen verkopen namelijk vaak meer stoelen dan ze beschikbaar hebben. Het enige dat je zelf kunt ondernemen om je kans op een plekje te vergroten is ruim op tijd inchecken. Mocht je onverhoopt toch niet meekunnen met de geboekte vlucht, dan moet de vliegmaatschappij je een redelijk alternatief aanbieden.

Voordelige vliegtickets

'Low cost airlines' staan bekend om de goedkope vliegtickets die ze aanbieden. Je kunt denken aan Ryan Air, easyJet en Transavia. Je betaalt voornamelijk om van A naar B te vliegen en wordt onderweg niet in de watten gelegd. Boek je een last minute, dan kun je ook stukken voordeliger uit zijn. Reserveer je juist ruim van te voren, dan kan ook dat je aardig in je portemonnee schelen.

e-tickets

Voor een aantal trajecten bieden vliegmaatschappijen steeds vaker zogeheten e-tickets aan. Je ontvangt na je boeking niet langer een papieren ticket, maar een bevestiging per post, e-mail of fax. Alle reisgegevens zijn veilig opgeslagen in de computer van de airline. Je ticket kwijtraken is dus niet meer aan de orde.

Offerte vliegtickets? Klik hier