Zeilreizen

Zeilreizen

Zeilvakantie

Een zeilvakantie is een van de mooiste vakanties die er zijn. Met uw vrienden of familie zit u op een prachtige tweemaster en zeilt van eiland naar eiland. De zon straalt en u ziet hoe het land achter u steeds kleiner wordt. Dolfijnen laten zich af en toe zien en zwemmen met het schip mee.

Rust geeft een zeilvakantie ook. U kunt heerlijk genieten van een welverdiende vakantie. Het boegwater spat soms hoog op en een frisse wind waait door uw haren. Er zijn veel dingen die een zeilvakantie bijzonder kunnen maken.

Advertenties van onze partners

Eigenlijk kunt u overal waar water is een zeilvakantie houden. Belgie heeft netzoals Nederland de Noordzee. Daarnaast beschikken onze bovenburen over nog meer mooie wateren. Het IJsselmeer waar het vaak kan spoken en de mooie Friese manieren zijn geschikt voor een zeilvakantie dicht bij huis.

Nog mooier natuurlijk is een zeilvakantie in Griekenland of een andere exotische plek. U bent daar bovendien meer verzekerd van goed weer.

Meewerken

Ongetwijfeld de belangrijkste spelmaker bij een zeilvakantie is het weer. Wanneer het hard regent moet u misschien wel de hele tijd benedendeks zitten. Daarnaast kan de wind ook tegenwerken. Misschien waait het te hard zodat u een beetje bang wordt. Of er is helemaal geen wind. U moet constant op de motor varen.

En dan is er natuurlijk nog het zeilschip. U kunt ze in alle soorten en maten huren. Er zijn de kleine bootjes die geschikt zijn voor de meren. Op prachtige tweemasters kunt u de eilanden in Griekenland aandoen. Het is maar wat u van uw zeilvakantie wilt maken.

U moet niet raar opkijken wanneer u tijdens een zeilvakantie de handen uit de mouwen moet steken. U moet het dek schrobben, de mast inklimmen en misschien moet u wel aan het roer staan. Vaak is dat niet alleen leuk maar ook nog leerzaam. Wanneer u terugkomt van uw zeilvakantie kunt u misschien zelf wel een kleine boot varen. U weet immers wat te doen bij een draaiende wind en kunt zonder problemen een haven in varen.

Maar u kunt natuurlijk ook helemaal niets doen tijdens u zeilvakantie. U gaat lekker in de zon op het dek ligging en leest het boek wat u al zolang had willen lezen. Of u babbelt wat met uw vrienden en speelt gitaar tot diepin de nacht. Wanneer het ochtend wordt neemt u een verfrissende duik.

Nieuwe vrienden

Een zeilvakantie naar Griekenland duurt vaak een paar weken en het schip is ook groter dan wanneer u een dagje op een meer bij u in de buurt gaat zeilen. Vaak is er dan een bemanning aan boord die voor u zeilt en kookt. Wanneer u erg ervaren bent dan kunt u misschien wel een groot schip huren zonder bemanning. Want het kan natuurlijk altijd zo zijn dat de bemanning helemaal niet bij uw vrienden past.

Tijdens dit soort langere zeilvakanties gaat u ook andere mensen ontmoeten. Op het schip zelf gaat u kennis maken met deze mensen die u waarschijnlijk nog nooit eerder heeft gezien. De bemanning kent u misschien van wat plaatjes op het internet of een brochure.

Het zal dan ook vreemd zijn wanneer u tijdens zo’n zeilvakantie geen nieuwe vrieden maakt. U zit tenslotte een paar dagen samen op een betrekkelijk klein oppervlak. U maakt samen het dek schoon, of zwemt met dolfijnen. Wanneer het stormt zit u samen in de kajuit. U zit kortom in hetzelfde schuitje.

Offerte zeilreizen? Klik hier