Zomervakanties

Zomervakanties

Zomervakantie

De vakantie onder de vakanties is nog steeds de zomervakantie. Andere vakanties, zoals een wintersportvakantie of een zeilvakantie zijn ook populair. Maar voorlopig halen deze het qua bekendheid nog niet met de zomervakantie.

Zon, zee en strand zijn immers de ingredienten voor een zomervakantie. Het is de uitrustvakantie bij uitstek. Na een jaar werken kunt u genieten van een mooi strand, een blauwe zee en natuurlijk een verwarmende zon. In de avond geniet u van lekker eten of een drankje op een mooi terras.

Advertenties van onze partners

Maar een zomervakantie kunt u op vele manieren invullen. Er is de zomer luiervakantie, maar u kunt er ook voor kiezen om lekker actief te zijn. U kunt wandelen, fietsen, zwemmen en ga zo maar door. Zomervakanties zijn er in alle soorten en maten.

Last minute

Eigenlijk kan van zomervakanties alleen gezegd worden dat zij in de zomervakantie plaatsvinden. Ook gaan deze vakanties meestal naar zonnige landen, zoals Spanje, Portugal, Griekenland of nog verder weg. Zon is ook het enige dat belangrijk is tijdens een zomervakantie. Het klimaat in Belgie is moeilijk voorspelbaar. Zomers die totaal verregend worden zijn absoluut niet zeldzaam.

Reisbureau’s bieden vaak interessante zomervakanties aan. Vooral de last minute reizen zijn erg populair. Voor een schappelijke prijs boekt u een totaal verzorgde vakantie naar een zonnige bestemming.

U moet er bij een last minute zomervakantie wel rekening mee houden dat u naar drukke toeristische plekken gaat. Deze plaatsen zitten dan vaak vol met toeristen die allemaal rust zoeken. Net zoals u. Ook de hotels zijn volgeboekt en de kans is groot dat u mensen uit uw eigen dorp of stad tegenkomt. Dat kan natuurlijk heel leuk zijn. Sommige mensen houden daar echter helemaal niet van.

Avontuur

Maar u kunt u zomervakantie natuurlijk ook ver weg van deze drukke plaatsen boeken. Alles is mogelijk en is in feite afhankelijk van uw budget. Een mooi hotel op een goede locatie is nu eenmaal duurder. Dat geldt ook voor verre bestemmingen waar nog niet zoveel toerisme is.

Zomervakanties kunt u dus invullen zoals u dat wilt. U kunt er voor kiezen om met de auto naar Frankrijk te rijden en onderweg overal stoppen waar u het mooi vindt. U rijdt van camping naar camping of van hotel naar hotel. Langzaam komt u steeds dichterbij uw eindbestemming. De camping in zuid-Frankrijk aan de Middellandse Zee.

Maar vaak wordt in dit geval het einddoel niet bereikt. U bent al een mooie camping onderweg tegen gekomen en besluit de rest van uw vakantie daar door te brengen. Waarom niet. U heeft niets geboekt en bent in feite op de bonnefooi vanuit Belgie vertrokken. Het is een kleine avonturen vakantie geworden. Die camping in zuid-Frankrijk kan altijd nog. Misschien gaat u daar volgend jaar wel naar toe.

Een zomervakantie hoeft dus niet uit alleen maar zon , zee en strand te bestaan. Wanneer u meer een cultuurmens bent dan kunt u uw zomervakantie ook doorbrengen in een fraaie historische stad. Op de erg hete dagen kunt u dan altijd nog verkoeling zoeken bij een meertje of de zee.

Wellicht is dit ook het mooie van een zomervakantie. U kunt er mee doen wat u wilt en ze gaan bovendien overal naar toe.

Offerte zomervakanties? Klik hier